download
ZOV_Smart_ventilation
19
Juni
2018
|
07:25
Europe/Amsterdam

Alle liker frisk luft

- -og spesielt hvis den leveres uten kald trekk og varmetap.

VELUX har tatt innovasjonen av tilbehør til sine takvinduer enda ett skritt lenger og lanserer nå VELUX Smart Ventilation. Systemet, som skifter ut luft mens den gjenvinner varmen, befinner seg i en boks som monteres på utsiden av vinduet. Den er ikke synlig, og knapt hørbar fra innsiden. VELUX tar oss med dette enda ett skritt nærmere et 100% sunt hjem.

Med VELUX Smart Ventilation er beskrivelsen av den tekniske løsningen vel så fascinerende, som fordelene for sluttbruker. For det er mye kraft og smart teknologi puttet inn i en beskjeden innpakning. Systemet er utstyrt med to kanaler. Hver kanal inneholder to ventilatorer som sikrer konstant utskiftning av luften, samt en regenerator som lagrer varmen. Det vil si at varmen som er på vei ut brukes til å varme opp luften som er på vei inn.

Over 75 % av varmen gjenvinnes, som betyr at du unngår unødig varmetap, kaldras og høye strømregninger.

Om ikke det er gode nok argumenter i seg selv for å installere VELUX Smart Ventilation er de positive effektene du opplever hver dag hele året en imponerende liste. Først og fremst kan boksen monteres raskt og enkelt av en profesjonell snekker. Alt du trenger å gjøre for å aktivere VELUX Smart Ventilation er å åpne lufteklaffen og stille inn dine personlige preferanser. Så er det bare å sjekke om filteret må byttes en gang i mellom (som selvfølgelig varsles tydelig med et gult lite lys).

VELUX Smart Ventilation lar deg lufte trygt, ingen åpne vinduer som inviterer til ubudne gjester. Mange lever med dårlig luftkvalitet i hjemmet uten å være klar over det. Dette er usunt og kan påvirke livskvaliteten. Helsen din påvirkes også av søvnkvalitet, med frisk luft som en faktor også her. Derfor er det viktig å sikre konstant ventilasjon i hele huset. VELUX Smart Ventilation er svært stillegående - også på høyeste nivå. Den vil ikke forstyrre søvnen din, da viften ikke overstiger lydnivået på et stille soverom. Og som en bonus reduserer VELUX Smart Ventilation lydene utenfra.

VELUX er med denne nyvinningen sitt ansvar bevisst som leverandør av lys og luft med et supplement som ikke bare hever trivselsfaktoren til husets beboere betraktelig, men som i et større perspektiv setter fokus på hvordan ventilasjon kan løses ved rehabilitering av boliger. VELUX Smart Ventilation leverer folkehelse i en liten boks.

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaper bedre bygninger med dagslys og frisk luft gjennom taket. Produktporteføljen består av et bredt sortiment av takvinduer og vinduer for flate tak. I tillegg tilbyr VELUX Gruppen ulike typer solskjerming og dekorasjon, rulleskodder, innbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen som har produksjonsselskaper i 11 land og salgsselskaper i nesten 40 land, eier globalt et av de sterkeste brands i byggevareindustrien og selger sine produkter i nesten hele verden. Det er ca 9 500 ansatte, derav 15 i Norge. VELUX Gruppen har hovedkontor i Hørsholm nord for København og produksjon-, administrasjon- og utviklingsavdelinger fordelt i hele Danmark. VELUX Gruppen er eid av VKR Holding A/S, et fonds- og familieeid aksjeselskap. Du kan lese mere på velux.no.