13
September
2016
|
13:52
Europe/Amsterdam

Dagslys i alle rom

Flate tak gir ofte mørke rom under taket. Det viktige dagslyset når ikke inn gjennom fasadevinduene og bruken av arealene blir begrenset. Men det finnes en løsning

 

 

Tilgang til naturlig dagslys er nødvendig for trivsel og gode bo- og arbeidsmiljøer. I bygninger med flate tak blir det ofte mange mørke rom. Men det er mulig å ”åpne” taket og slippe lyset inn.

Verdens største produsent av takvinduer, Velux, har også løsninger for flate tak. Med flate tak menes tak med en takvinkel under 15 grader. Dersom takvinkelen er spissere bruker du et tradisjonelt takvindu.

Med eller uten kuppel

Velux vindu for flate tak finnes i flere utgaver og i mange størrelser. Vinduet med kuppel dekker spekteret fra helt flate tak opp til en takvinkel på 15 grader. Det nyere Velux vindu for flate tak uten kuppel egner seg for tak med en vinkel mellom 5 og 15 grader.

Velux vindu for flate tak uten kuppel har et minimalistisk og elegant utseende med et plant 4 mm herdet glass. Glasset ligger i en sort ramme med diskrete profiler.

Til det helt flate taket er det nødvendig å velge varianten med kuppel. Effekten for deg som bor eller jobber under vinduet er like god med begge. Kuppelen kan enkelt tas av for rengjøring.

Begge variantene av Velux vinduer for flate tak leveres enten som fastmonterte eller med fjernstyring. Med fjernstyring kan vinduet åpnes slik at du også kan slippe inn frisk luft. Fjernstyringen kan også programmeres for regelmessig lufting ved hjelp av Velux Integra og den tilhørende kontrollpaden. Det fjernstyrte Velux vindu for flate tak leveres med en regnsensor slik at det lukkes automatisk om det skulle begynne å regne.

Velux høytytende isolering er integrert i karmen for å gi best mulig beskyttelse mot varmetap. Dette er kombinert med optimal beskyttelse mot kuldebroer.

Velux vindu for flate tak med kuppel leveres også i varianter for håndverkerutgang eller for røykavsug.

 
 
Om VELUX Gruppen

I 75 år har VELUX Group skapt et bedre bomiljø for folk rundt om i verden; ved å gjøre mest mulig ut av dagslys og frisk luft gjennom taket. Vårt produkt program omfatter takvinduer og overlys moduler, samt en rekke dekorative solskjermingsprodukter, rulleskodder, installasjonsløsninger og intelligente hjem løsninger. Disse produktene bidrar til å sikre et sunt og bærekraftig inneklima, for arbeid og læring, for lek og glede. Vi jobber globalt – med salg og produksjon i mer enn 40 land og med rundt 9500 ansatte på verdensbasis. VELUX Group eies av VKR Holding A/S, et aksjeselskap heleid av stiftelser og familie. For mer informasjon, besøk www.velux.com.