03
September
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

En pad for styring av lyset

VELUX takvinduer har med sin femte produktgenerasjon gjennomgått en større fornyelse.

​Designet er forbedret, isolasjon er forbedret og ikke minst har mengden lys gjennom vinduet økt. De elektrisk betjente vinduene – INTEGRA - har også fått en helt ny kontrollpad. 

Fjernkontrollen, som tidligere var uten skjerm, har blitt totalt redesignet og kommer nå som en  kontrollpad med touch og swipefunksjon akkurat som en smarttelefon.

Kontrollpaden gjør programmering og betjening til en enkel oppgave, med forklarende intuitive ikoner.

Med fjernkontrollen kan det enkelte vindu og solskjermingen styres manuelt. Eller det kan programmeres hvordan og når et eller flere vinduer skal åpne og lukke. Det kan også legges opp ulike programmer for ulike grupper med VELUX takvinduer.  Én kontrollpad er tilstrekkelig for hele huset, men det kan kanskje være praktisk med flere kontrollpader hengt opp eller lagt på faste steder. Så slipper man å lete etter den ”noen” har lagt på et ”lurt” sted.

Programmering av funksjonene gjøres enkelt på kontrollpaden. Her kan det for eksempel programmeres for kort og effektiv utlufting eller at solskjermingen blir lukket til faste tider og forhindrer overoppheting av rommet. Samtidig kan takvinduene på skyggesiden blir stående i luftestilling.

Mulighetene er utallige og tilpasses beboernes ønsker og bruksmønster i de ulike årstidene. Det er alltid mulig å benytte kontrollpaden for å overstyre programmerte funksjoner eller å bruke den som en ren fjernkontroll – uten forhåndsprogrammerte funksjoner. En lukk alle vinduer-funksjon er også kjekk å ha. På skjermen kan brukeren se om vinduene faktisk blir lukket eller om noe hindrer at de lukkes.

En regnsensor er integrert i INTEGRA. Den sørger for at vinduet blir lukket ved første regndråpe – uansett hvordan det er programmert.

Uten å øke yttermålet på vinduet, men med en slankere konstruksjon har glassflaten økt med inntil 10 prosent i den nye generasjonen. VELUX INTEGRA er det selvsagte produktet der takvinduene er utenfor rekkevidde.

Nærmere opplysninger:

Siri Sundby, VELUX Norge AS,

telefon 22 51 06 08, epost: siri.sundby@velux.com