11
Oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Feirer beste bærekraftige løsning

VELUX Gruppen er stolt partner når tidligere California-guvernør Arnold Schwarzenegger besøker København for å delta i feiringen av de beste bærekraftige løsningene i verden. Prisseremonien arrangeres 11. oktober.

​Sustainias prisseremoni vil framheve 100 løsninger samlet fra 56 land på seks kontinenter. De nominerte representerer innovative og skalerbare løsninger for å skape bærekraftige samfunn. VELUX Gruppen er blant de nominerte med sitt prosjekt Model Home 2020, som består av seks CO2-nøytrale bygninger med høy brukerkomfort.

– Det er et privilegium å være en del av denne gruppen av visjonære og globale selskaper, som deler ideen om å lede vei til en bedre, sunnere og rikere verden gjennom bærekraftig produksjon og handling, sier markedsdirektør Michael K. Rasmussen i VELUX Gruppen.

Arnold Schwarzenegger vil dele ut en ærespris til en av de 100 nominerte løsningene. Æresprisen skal være en ekstra anerkjennelse av et betydelig bidrag til bærekraftig utvikling. Det blir særlig lagt vekt på løsningens mulighet til å tilpasses prosjekter av ulik størrelse.

Vinneren av Sustainias ærespris velges blant ti finalister blant de 100 nominerte innen sektorer som helse, ressursbruk, energi, utdanning, IT, mote, mat, byutvikling, transport og byggebransje. Løsningene spenner over områder som resirkulering av klær til bærekraftige supermarkeder og UV-filtrering av vann.

Prominent jury

Sammen med Schwarzenegger i juryen sitter tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, dr Rajendra K. Pachauri, styreleder i IPCC og EU-kommisjonær Connie Hedegaard. De fire jurymedlemmene har lang erfaring og har hatt betydelig innvirkning på den globale agendaen for bærekraftig utvikling.

Sustainias ærespris ble etablert av guvernør Arnold Schwartzenegger sammen med plattformen Sustainia og skandinavias ledende uavhengige tankesmie Mandag Morgen, for å øke bevisstheten om de mange konkrete bærekraftige løsningene som finnes på tvers av bransjer og markeder. VELUX Gruppen er en av Sustainias kunnskapspartnere.

Sustinias ærespris deles ut 11. oktober i Det Kongelige teater i København.

 

Relevante høyoppløselige bilder for redaksjonell bruk kan lastes ned her: www.randex.no/velux
 

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaper bedre bygninger med dagslys og frisk luft gjennem taket. Produktporteføljen består av et bredt sortiment av takvinduer og vinduer for flate tak. I tillegg tilbyr VELUX Gruppen ulike typer solskjerming og dekorasjon, rulleskodder, innbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen som har produksjonsselskaper i 11 land og salgsselskaper i nesten 40 land, eier globalt et av de sterkeste brands i byggevareindustrien og selger sine produkter i nesten hele verden. Det er ca 10.000 ansatte, derav 15 i Norge. VELUX Gruppen har hovedkontor i Hørsholm nord for København og produkssjon-, administrasjon- og utviklingsavdelinger fordelt i hele Danmark. VELUX Gruppen er eid av VKR Holding A/S, et fonds- og familieeid aksjeselskap. Du kan lese mere på velux.no.