24
September
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gir arkitektene rom for innovasjon

Vi støtter norske arkitekter i arbeidet med å fremme nye og innovative løsninger.VELUX Gruppen er selv en innovativ produsent av dagslys i arkitekturen. Gruppen har gjennom mange år arrangert internasjonale konkurranser for studenter innen arkitektur og design. Vårt ønske er at de gode idéene skal yngle og de beste løsningene premieres.

Det sier direktør Torgeir Øverås i VELUX Norge i forbindelse med utdelingen av Arkitekturprisen 2015. VELUX Norge er en av prisens støttespillere.

Gjennom det internasjonale forsknings- og utviklingsprosjektet Model Home har VELUX Gruppen bygget spennende arkitektur for å utvikle gode løsninger med masser av dagslys og unike løsninger for å gjøre bygningene så miljøvennlige som mulig.

Det er derfor en glede å se at vinneren av Arkitekturprisen 2015 har satset på grønne løsninger.

Bolighuset D36 – Green House er vinner av Arkitekturprisen 2015. Huset som er tegnet av Element Arkitekter AS, ligger på Oslos østkant og er et eksempel på moderne arkitektur med høye ambisjoner og gode arkitektoniske kvaliteter.

Vi håper D36 kan starte en mer konstruktiv debatt om boligpolitikk og boligkvaliteter. Å bygge boliger med god kvalitet i tett by er noe av det viktigste vi kan gjøre for miljøet og for fremtiden. Ikke minst har vi alle et ansvar for at det bygges nok boliger og gode boliger for folk flest, sier Cathrine Vigander. Det er hun og partner Vidar Knutsen i Element Arkitekter AS som har tegnet huset for byggherren Infill AS. Hun forteller at det som varmer aller mest med Arkitekturprisen er at prosjektet er stemt frem av kollegaer i bransjen.

D36 blir ofte beskrevet som et eksempel på arkitektur som beriker omgivelsene og gir noe tilbake til lokalmiljøet. Boligprosjektet rommer 21 leiligheter, tre fuglekasser og en skobutikk. Kunstfasaden består av åtte lags glass med keramisk print. Takhagen er en grønn oase inndelt i fellessoner og private parsellhager.

Arkitekt: Element Arkitekter AS

Landskapsarkitekt: Gullik Gulliksen AS

Interiør: Annett Sturk | AT Sturk AS

Foto: Finn Ståle Felberg

 Til redaktør:

Vil dere vite mer om VELUX Gruppens satsning på dagslys i ulike varianter, kontakt Torgeir Øverås (kontaktopplysninger under).

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaper bedre bygninger med dagslys og frisk luft gjennem taket. Produktporteføljen består av et bredt sortiment av takvinduer og vinduer for flate tak. I tillegg tilbyr VELUX Gruppen ulike typer solskjerming og dekorasjon, rulleskodder, innbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen som har produksjonsselskaper i 11 land og salgsselskaper i nesten 40 land, eier globalt et av de sterkeste brands i byggevareindustrien og selger sine produkter i nesten hele verden. Det er ca 10.000 ansatte, derav 15 i Norge. VELUX Gruppen har hovedkontor i Hørsholm nord for København og produkssjon-, administrasjon- og utviklingsavdelinger fordelt i hele Danmark. VELUX Gruppen er eid av VKR Holding A/S, et fonds- og familieeid aksjeselskap. Du kan lese mere på velux.no.