22
Juni
2022
|
08:30
Europe/Amsterdam

Her er de beste tipsene for å maksimere mulighetene for dagslys i hjemmet ditt

134661-01-xxl-648622

I dagene fram mot sommersolverv, som markerer starten på sommeren og er den lyseste dagen i året, deler VELUX® sine beste tips for å maksimere mulighetene for dagslys i hjemmet.  

– Sommersolverv skjer når solen når sin høyeste posisjon på himmelen, for områder utenfor tropene, og er dagen med den lengste perioden dagslys. Dagslys er bevist å øke produktiviteten, vekke kreativitet og bedre humøret1. Vi deler våre beste tips for å maksimere muligheten for mer dagslys gjennom sommermånedene,” sier Lasse Fagerås, teknisk rådgiver i  VELUX® Norge

1. Installer vinduer i taket 

Takvinduer er en utrolig effektiv måte å fylle hjemmet ditt med mer naturlig lys. De gir minst dobbelt så mye lys som fasadevinduer av samme størrelse, og tre ganger så mye dagslys som en kvist eller ark 2. Vi vil at folk skal forstå endringskraften til dagslys fra oven, hvordan det kan forme et rom og gjøre at ethvert rom føles større, romsligere og inspirerende. 

I tillegg til å tilføre mer dagslys, så viser det seg at takvinduer også gir bedre belysning av vegger enn både ark- og fasadevinduer. Resultatet er en mykere overgang mellom den høye lysstyrken til vindusruten og tilhørende vegg, og dermed blir sjansen for gjenskinn redusert.  

2. Bruk lysere og sterkere vegg- og takmaling   

Fargen på maling vil enten absorbere eller reflektere dagslys. Mørke toner vil absorbere lys, så et mørkeblått rom vil virke kjedeligere enn et rom som har blitt malt i en lys farge. Lysere farger fungerer nemlig som et speil ved å reflektere dagslys rundt i rommet. Man kan helt enkelt få mer dagslys i hjemmet ved å simpelthen male tak og vegger i lysere farger.  

3. Dekorer med speil  

Ved å henge et speil på veggen, vil rommet virke større og dagslyset vil også bli spredd i rommet. Plasser gjerne speil ved siden av eller ovenfor vinduet - uansett hvor grått og trist det er ute, så vil speilet utnytte alt tilgjengelig dagslys.