20
September
2018
|
11:09
Europe/Amsterdam

Intelligente hjem er smarte og aktive

Tenk så deilig å alltid ha perfekt temperatur, frisk luft og akkurat passe med sol inn i rommene dine – helt av seg selv! Nå trenger ikke sunt inneklima verken være noe du må huske på eller drømme om lenger. VELUX ACTIVE with NETATMO gjør nemlig hele jobben for deg. Smarte sensorer følger med på temperatur, luftfuktighet og CO2-nivået og aktiverer dine VELUX takvinduer til å åpne og lukke seg når det trengs. Enklere vei til et sunnere liv får du nesten ikke.

De fleste av døgnets timer tilbringes innendørs, året rundt. Enten det er lekselesing, se en god film eller søvn – alles helse og livskvalitet påvirkes i stor grad av hvordan luften vi oppholder oss i er. Det er fort gjort å ikke tenke på hvor mye vi selv påvirker inneklimaet der vi er. En gjennomsnittlig voksen person puster inn omtrent 15 000 liter luft hver eneste dag, og produserer dermed mengder av CO2. I tillegg produserer vi mye varme. Tenk hvor varmt det plutselig kan bli i et rom fylt med mennesker selv om alle sitter i ro. Hjemmene våre er arenaen for store og små̊ gjøremål som også påvirker inneklimaet. Dusjing, matlaging og klesvask bidrar til høyere luftfuktighet. Legger vi til en stekende sol utenfor vinduene dine sier det seg selv at hvis de holdes lukket blir det svært utrivelig å oppholde seg inne!

Alt fra lek og lekselesing til hjemmekontor og sofakos blir enklere og bedre med et konstant, sunt inneklima. VELUX ACTIVE with NETATMO er den første ‘plug-and-play’ smarthus-løsningen for intelligent, sensorbasert betjening av takvinduer og solskjerming. Med dette systemet kan du faktisk glemme å lufte ut! Dersom det blir for varmt eller for kaldt i hjemmet ditt, eller det begynner å lukte eller bli fuktig, vil det nye smarthus-systemet automatisk lufte ut for deg. Rekkevidden for betjeningen av systemet er uendelig - uansett hvor du befinner deg kan du fiske frem mobilen og få full kontroll og oversikt gjennom VELUX ACTIVE appen. Har du iPhone? Be Siri ta seg av det praktiske. Dette er det første smarte betjeningssystemet for takvinduer som kan kobles mot Apple HomeKit.

Det er ingen tvil om at hjemmene våre blir mer og mer ”oppkoblet” for hver dag som går. Alt fra som kjøleskap, frysere, vaskemaskiner, tørketromler, kaffetraktere og vannkokere styres fra smarttelefoner over hele verden. Automatiseringen gjør at vi får færre bekymringer og et mer komfortabelt liv. At livet også blir sunnere ved automatisering av VELUX takvinduene er en ekstra bonus som hele familien vil nyte godt av. Med VELUX ACTIVE tar du skrittet inn i en verden der smart betyr intelligent. Kunstig intelligens er integrert i alle NETATMOs produkter som dermed virkelig er smarte. For eksempel kan systemet lærer seg å styre takvinduene og solskjermingen basert på værmeldinger slik at din valgte komforttemperatur ikke forstyrres.

Med VELUX ACTIVE får du en arbeidene hjemmehjelp hele døgnet. Glem mas om trekk og åpne vinduer. Glem bekymringen for om tenåringen har brukt opp all oksygenet på rommet sitt. Isteden kan du få mye å glede deg over! At hjemmet ditt tar aktivt ansvar for at dere skal ha det best mulig, at det alltid er utluftet når du kommer hjem og at alle takvinduene lukkes av seg selv hvis det kommer en regnskyll er bare noen få eksempler.

Til syvende og sist handler det om å kunne glede seg over å ha det godt der du er aller mest – hjemme.

Om VELUX Gruppen

I mer enn 75 år har VELUX Gruppen skapt et bedre bomiljø for mennesker over hele verden; ved å gjøre mest mulig ut av dagslys og frisk luft gjennom taket. Vår produktportefølje omfatter blant annet takvinduer, vinduer for flate tak, rulleskodder, solskjerming og dekorasjon. Disse produktene bidrar til å sikre et sunt og bærekraftig inneklima, for arbeid og læring, for lek og glede. Vi jobber globalt - med salg og produksjon i mer enn 40 land og med omtrent 10 500 ansatte verden over. VELUX Gruppen eies av VKR Holding A/S, som er et fonds- og familieeid aksjeselskap. I 2017 hadde VKR Holding en omsetning på 2,5 milliarder Euro, og donerte 168 millioner Euro til veldedige formål gjennom fondet THE VELUX FOUNDATIONS. For mer informasjon, besøk www.velux.no.