19
Mars
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

La det bli lys!

I hus med flate eller tilnærmet flate tak kan ett eller to vinduer for flate tak være løsningen

Dagslys er viktig for oss mennesker – hele året. Nå har vi den lyse årstiden foran oss, men i mange boliger er det mørke kroker hvor det må brukes lamper hele døgnet, hele året. I hus med flate eller tilnærmet flate tak kan en vinduskuppel eller to være løsningen.

Dagslys er en av de viktigste forutsetningene for trivsel. Fasaden kan ha store vindusflater, men likevel kan det være ganger, bad og andre rom i boligen hvor dagslyset ikke slipper til. Et vanlig takvindu fra Velux kan benyttes ved takvinkler helt ned til 15 grader. Vindu for flate tak gir muligheter på hus med lavere takvinkel eller helt flate tak.

Hensikten med takvinduer er å øke bruksarealet i huset og å øke komfort og trivsel for brukerne. Det er mange områder i huset som forblir mørke og utrivelige om det bare har fasadevinduer. Med lys strømmende ned fra taket vil opplevelsen av rommet bli en helt annen enn uten. Vinduskuppelen gir også en ny mulighet for god og effektiv ventilasjon.

Vindu for flate tak fyller et behov der særlig moderne bygninger med flate tak har et stort behov for mer og bedre lys.

Åpnes med fjernkontroll

Vinduet leveres både i fast og elektrisk åpningsbar utførelse. Den elektriske utgaven av vinduet er basert på Velux Integra og kan fjernstyres med den velkjente kontrollpaden, som også kan benyttes på andre takvinduer. Dessuten har vinduet regnsensor slik det lukket automatisk i tilfelle det begynner å regne.

Dersom det er behov for å kontrollere lysmengden, kan man velge mellom elektrisk plissègardin med lystett eller transparent duk, eller solcelledrevet screen, som kan monteres både på faste og elektriske vinduer.

Vindu for flate tak bygger totalt 30 cm over taket og har en karmhøyde på 15 cm. Karmhøyden kan økes med ytterligere 15/30 cm ved behov. Vinduet leveres i ni forskjellige størrelser fra 60 x 60 cm til 150 x 150 cm.
 

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaper bedre bygninger med dagslys og frisk luft gjennem taket. Produktporteføljen består av et bredt sortiment av takvinduer og vinduer for flate tak. I tillegg tilbyr VELUX Gruppen ulike typer solskjerming og dekorasjon, rulleskodder, innbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen som har produksjonsselskaper i 11 land og salgsselskaper i nesten 40 land, eier globalt et av de sterkeste brands i byggevareindustrien og selger sine produkter i nesten hele verden. Det er ca 10.000 ansatte, derav 15 i Norge. VELUX Gruppen har hovedkontor i Hørsholm nord for København og produkssjon-, administrasjon- og utviklingsavdelinger fordelt i hele Danmark. VELUX Gruppen er eid av VKR Holding A/S, et fonds- og familieeid aksjeselskap. Du kan lese mere på velux.no.