25
April
2016
|
14:57
Europe/Amsterdam

Malerikonkurranse

Norsk bestillingsverk i internasjonal malerikonkurranse

Alf Christian Hvarings bidrag er vist over. Det og vinnerbidraget kan lastes ned i høyoppløselig filer.     

 

I anledning VKR gruppens 75 års jubileum er det utlyst en internasjonal malerikonkurranse. Den ble vunnet av Eva Navarro fra Spania med Shuwen Yang fra Kina og Ruben Monakhov fra Russland på de neste plassene. Den norske kunstneren Alf Christian Hvarings bidrag er innkjøpt til neste års kunstkalender.

 

Deltakerne i konkurransen fikk i oppdrag å uttrykke sitt forhold til vinduer på bygninger. De tre vinnerbidragene og ni innkjøpte bidrag vil prege VKR gruppens jubileumskalender. Den skal gis til alle selskapets 10.000 ansatte og samarbeidspartnere. Juryen har bestått av profesjonelle kunstkjennere og representanter for VKR gruppen.

– Helt siden vår grunnlegger Villum Kann Rasmussen spurte Richard Winther om å skape et kunstverk til selskapets julekort i 1958 har det vært en sterk tradisjon for kunst i selskapet, sier jurymedlem og VKR gruppens markedsdirektør, Michael K. Rasmussen.

– Vi synes en malerikonkurranse var en perfekt måte å feire konsernets 75 års jubileum. Å se kunstnernes uttrykk for viktigheten av vinduet i sine kunstverk var utrolig og viser at vi hadde rett.

– Det er en stor ære å vinne førsteprisen. I mitt maleri er betrakteren trukket nær en person som sitter i en stol og leser i et dempet, men likevel sterkt lys ovenfra, sier førsteprisvinner Eva Navarro.

Nominert lokalt

Alle VELUX salgs- og produksjonsselskaper ble bedt om å nominere tre potensielle konkurrenter fra sine land. Også VELUX Norge nominerte lokale kunstnere. Denne invitasjonen resulterte i at juryen i september 2015 kunne vurdere kunstnere fra mer enn 20 land. De utvalgte fikk fem måneder på å løse utfordringen om å tolke lyset og vinduets betydning.

 

Alle bidrag i konkurransen blir nå utstilt i VKR gruppens museum i Søborg (Villum Window Collection) før den sendes ut til flere andre utstillingssteder. Det vil også være en virtuell utstilling på www.villumwindowcollection.com

 

Vinnerbildet av Eva Navarro fra Spania

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaper bedre bygninger med dagslys og frisk luft gjennem taket. Produktporteføljen består av et bredt sortiment av takvinduer og vinduer for flate tak. I tillegg tilbyr VELUX Gruppen ulike typer solskjerming og dekorasjon, rulleskodder, innbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen som har produksjonsselskaper i 11 land og salgsselskaper i nesten 40 land, eier globalt et av de sterkeste brands i byggevareindustrien og selger sine produkter i nesten hele verden. Det er ca 9 500 ansatte, derav 15 i Norge. VELUX Gruppen har hovedkontor i Hørsholm nord for København og produkssjon-, administrasjon- og utviklingsavdelinger fordelt i hele Danmark. VELUX Gruppen er eid av VKR Holding A/S, et fonds- og familieeid aksjeselskap. Du kan lese mere på velux.no.