21
Mai
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nyt duften av sommer - også inne

Vintermånedene er tilbakelagt, og for å slippe inn den friske sommerluften og skape et sunnere inneklima er det viktig å lufte daglig. Følger du anbefalingen om å lufte 5-10 minutter 3-4 ganger hver dag, hele året?Frisk luft og dagslys i hjemmet har stor betydning for helse og trivsel. Nå i sommermånedene er det kanskje mer fristende å åpne vinduene enn på vinteren, men det bør være en hverdagsrutine året rundt.

Helsen påvirkes av hvor mye frisk luft vi slipper inn i hjemmet. Dårlig luft kan gi hodepine, tretthet og mangel på energi. Vi tilbringer 90 prosent av tiden innendørs og inneklima bør gis høy prioritet. Du kan oppnå mye bare ved å åpne vinduene i noen minutter tre til fire ganger daglig, sier adm. direktør Torgeir Øverås i VELUX Norge.

Luft manuelt
Inneklimafaktorer som fukt og usunne partikler påvirkes av rutinene våre i hjemmet. Stearinlys, matlaging og klestørk er bare noen eksempler. Likevel slurver mange med å åpne vinduene daglig, men sommeren er en fin anledning til å gjøre noe med det. Dersom du synes det er utfordrende å gjøre det til en god hverdagsrutine, kan automatiske takvinduer være en god løsning.

eller automatisk
Med de automatiske takvinduene VELUX INTEGRA® trenger du ikke tenke på lufting. Det integrerte, programmerbare kontrollsystemet gjør det automatisk. Du kan eksempelvis programmere vinduene til å åpne rett før du kommer hjem fra jobb eller når du begynner på middagen for å forhindre dårlig luft, fukt og usunne partikler. Med de forhåndsinnstilte programmene for blant annet oppvåkning, lufting og ferie foregår alt automatisk. Styringssystemet betjenes med en programmerbar kontrollpad. VELUX INTEGRA® leveres i både solcelledrevne og elektriske utgaver.

 

 
 

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaper bedre bygninger med dagslys og frisk luft gjennem taket. Produktporteføljen består av et bredt sortiment av takvinduer og vinduer for flate tak. I tillegg tilbyr VELUX Gruppen ulike typer solskjerming og dekorasjon, rulleskodder, innbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen som har produksjonsselskaper i 11 land og salgsselskaper i nesten 40 land, eier globalt et av de sterkeste brands i byggevareindustrien og selger sine produkter i nesten hele verden. Det er ca 10.000 ansatte, derav 15 i Norge. VELUX Gruppen har hovedkontor i Hørsholm nord for København og produkssjon-, administrasjon- og utviklingsavdelinger fordelt i hele Danmark. VELUX Gruppen er eid av VKR Holding A/S, et fonds- og familieeid aksjeselskap. Du kan lese mere på velux.no.