Oslo,
18
Mars
2022
|
14:16
Europe/Amsterdam

Slik kan du sove bedre

velux-screen

Søvn har mye å si for livskvaliteten vår. En god natt søvn gjør at vi jobber mer effektivt, stresser mindre og er i bedre humør. I dag er søvnproblemer blant de vanligste helseproblemene i befolkningen. Rundt en av tre voksne sliter ukentlig med søvnen, ifølge Helsedirektoratet.

18. mars er Verdens søvndag. I den anledning deler vi i VELUX Norge våre tips til hvordan våre produkter kan bidra til at du sover bedre.

1.       Selv små endringer i lyset, som billykter eller gatelykter utenfor soveromsvinduet kan svekke søvnkvaliteten. Sørg for å ha god solskjerming på vinduene som dekker hele vinduet. Da unngår du lysglimtene utenfra som kan ødelegge den gode søvnen.

VELUX Norge har blendingsrullegardiner som gir en lystett forsegling og total mørke. De er ideelle på soverom, og gir deg kontroll over lysforholdene slik at du får sove godt om natten eller under luren midt på dagen. VELUX blendingsrullegardiner passer til dine VELUX takvinduer og kommer i en lang rekke farger og design.

2.       Det er vanskelig å finne roen til å sove godt, dersom soverommet er for varmt. En god temperatur på rommet, gjør det lettere å slappe av. VELUX har varmedempende, utvendig solskjerming til vinduer i både skrå og flate tak som effektivt holder varmen ute og bidrar til å holde hjemmet ditt kjølig på solrike dager.

3.       20 % av søvnen vår er i en dyp fase. Dersom vi ikke får nok av den dype søvnen er sjansen større for at vi ikke våkner uthvilt.

For å unngå at lys avbryter søvnen din, kan du prøve å installere VELUX mørkleggende screen. Dette er en utvendig screen som stopper det sterke sollyset og varmen før den når ruten på takvinduet, samt mørklegger helt både dag og natt. Mørkleggende screen er ideell for å holde rom kjølige, mørke og redusere varmen fra solen på sommerdager.