01
Desember
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX solfanger

Viessmann og VELUX Gruppen innleder et nært samarbeid

For å kunne tilby det beste innen solfangeranlegg og for å nå en større kundegruppe, har VELUX gruppen og Viessmann innledet et nært samarbeid. Som et resultat av dette, vil VELUX Gruppen overlate distribusjonen av solar varmtvannberedere og styresystem i utvalgte land, samt at Viessmann vil samdistribuere VELUX solfangeranlegg i tillegg til sitt eksisterende produktspekter.

Viessmann, som er en av de ledende internasjonale produsentene av varmesystemer, har inngått en partnerskapsavtale med VELUX gruppen, som er markedsleder innen takvinduer og tilhørende produkter. VELUX solfangere vil nå bli koblet sammen med Viessmann DHW tanker og styresystemer.

"Det nye partnerskapet utvider vårt omfattende produktspekter for alle typer energioppsamlere og applikasjoner. I tillegg til våre plane- og vakuum rørfangere, kan vi nå også tilby VELUX solfangere med sin estetiske integrasjon i taket. Vi tror dette vil styrke salget i begge selskaper," sier Dr Thomas Schweisfurth, Chief Sales Officer hos Viessmann.

"VELUX konsernets styrke er i taket, ikke på vaskerommet. Hvis vi skal kunne møte kundenes etterspørsel etter et bredt spekter av høy kvalitets DHW tanker, vil prisene bli uforholdsmessig høye. For å kunne fortsette å tilby våre kunder den beste løsningen innen solfangeranlegg, har vi valgt å inngå et partnerskap med en ledende international solfanger produsent.

Vi tror at den beste løsningen, estetisk så vel som funksjonelt, består av VELUX solfangere integrert i tak, koblet sammen med Viessmann DHW tanker og styresystemer," sier Jacob Schambye, Markedsdirektør i VELUX Gruppen.

Samarbeidsavtalen gjør at VELUX Gruppen kan selge solfangeranlegg og tilbehør gjennom Viessmanns distribusjonskanaler. Viessmann DHW tanker, styresystem og komponenter vil fortsatt bli levert og støttet av Viessmann gjennom sitt veletablerte salgsnettverk.

Avtalen dekker Østerike, Belgia, Danmark,Tyskland, Storbritannia, Holland, Irland, Italia, Norge, Portugal, Spania, Svergie og Sveits. Som et resultat av den nye partnerskapsavtalen vil ikke VELUX Gruppen lenger selge DHW tanker i disse landene.Partnerskapet trår formelt i kraft 1. januar 2012. Praktisk gjennomføring ventes å være ferdig i løpet av første halvår 2012.