12
Mai
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vinduskuppel til moderne hus

I februar lanserer VELUX vindusløsningen for flate tak. Et takvindu med en ekstra kuppel, elektrisk fjernstyring og en av markedets beste u-verdier gjør det mulig å utnytte arealet under på nye måter.

VELUX vinduskuppel er designet for å tilfredsstille kravene til moderne boliger med flate tak. Fasaden kan ha store vindusflater, men likevel er det områder i huset hvor dagslyset ikke slipper til. Et vanlig takvindu kan ikke benyttes ved takvinkel under 15 grader, men nå lanserer VELUX løsningen for de flate eller nesten flate takene.Nyskapningen er enkelt beskrevet et takvindu som har blitt påmontert en kuppel på oversiden. Det gir et takvindu med en samlet u-grad på bare 1,4W/kvmK og et godt inneklima året rundt. Kuppelen er også designet for å redusere støy fra nedbør.Akrylkuppelen er lett å vedlikeholde fordi selve kuppelen enkelt kan demonteres og rengjøres.

Fjernstyres
Vinduskuppelen er svært brukervennlig ettersom den leveres med elektrisk betjening og fjernkontroll i det velkjente systemet INTEGRA. Det betyr at brukerne kan betjene flere VELUX takvinduer med den samme fjernkontrollen. Med fjernkontrollen er det mulig å lukke flere vinduer med en kommando, åpne garasjeporten og mye annet.VELUX vinduskuppel er også utstyrt med regnsensor som automatisk lukker vinduet ved nedbør.Dersom det er behov for å kontrollere lysmengden gjennom vinduskuppelen kan det monteres en VELUX plisségardin i vinduets ramme. Plisségardinen leveres i hvit eller beige og fjernstyres med den samme fjernkontrollen som styrer vinduet.

Kuppelvinduet er enkelt å montere både ved nybygg og ved rehabilitering. Det bygger totalt 30 cm over taket og har en karmhøyde på 15 cm. Kuppelvinduet leveres i seks forskjellige størrelser fra 60 x 60 cm til 120 x 120 cm. Det bør dekke de fleste behov.

VELUX leverer takvinduer for alle behov. Til nå har det i Norge bare blitt solgt løsninger for tak med en vinkel på 15 til 90 grader. Med den nye vinduskuppelen dekker VELUX alle takvinkler fra 0 til 90 grader. I tillegg finnes en rekke spesialløsninger for kombinasjon med rettvegg, luftebalkonger og takterasser.