30
August
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Klart for ny runde i internasjonal arkitektkonkurranse for studenter

Fra 2. september åpnes det for påmelding av deltakere i International VELUX Award 2014.

Temaet er ”Light of tomorrow” og studenter inviteres til å fabulere fram nye ideer om hvordan dagslyset kan benyttes i arkitekturen. Framtidige arkitekter utfordres til å eksperimentere seg fram til nye løsninger uavhengig av eksisterende produkter.

Dagslys byr på mange utfordringer i urbane sammenhenger, i forhold til bærekraft, hvordan det skal transporteres og lagres og hvilken betydning det har for helse og velvære. Dette er bare noen av de problemstillingene studentene har forholdt seg til tidligere. Juryen har ofte blitt overrasket over den innovasjon og eksperimentelle tenkningen studentene har vist.

– Vi ønsker å gi studentene muligheten til å eksperimentere og arbeide fritt med det alltid relevante temaet dagslys i arkitekturen. Når vi ser på de tusenvis av bidragene vi har fått inn tidligere, ser vi tydelig at temaet ”Light of tomorrow” inpirerer studentene til å se framover, stille spørsmål, eksperimentere og utforske. For et firma, som leverer dagslysløsninger, er det viktig å oppleve all inspirerende tanker og ha en tett dialog med framtidens arkitekter, sier Per Arnold Andersen, arkitekt og leder for VELUX Gruppens kompetansesenter for dagslys, energi og inneklima.

International VELUX Award er ti år i 2014. Konkurransen arrangeres hvert annet år og hver gang har interessen økt betydelig. I 2012 ble det levert 983 bidrag fra 59 land. Bak hvert bidrag var det en student eller grupper av studenter. Flere tusen arkitektstudenter var med andre ord engasjert i konkurransen i 2012.

I 2012 delte 14 vinnerlag og deres lærere 30.000 euro i prispenger. Gjennom ti år er det kåret 66 vinnere og gitt hederlige omtaler.

En internasjonal jury av anerkjente arkitekter vil bli plukket ut senere i år. Gjennom årene har blant andre kjente skikkelser som Glenn Murcutt (Australia), Hani Rashid (USA), Kengo Kuma (Japan), Nathalie de Vries (Nederland), Magda Mostafa (Egypt), Per Olaf Fjeld (Norge) og Brigitte Shim (Canada) vært med i juryene.

Påmeldingsfristen for International VELUX Award 2014 er 3. mars 2014 og konkurransebidragene må leveres innen 2. mai 2014. Ytterligere informasjon om konkurransen og vilkårene for deltakelse finnes på iva.velux.com.

Konkurransen organiseres i samarbeid med International Union of Architects (UIA) og European Association for Architectural Education (EAAE).

Nærmere opplysninger:Siri Sundby, VELUX Norge AS, telefon 22 51 06 08, epost: siri.sundby@velux.com
 

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaper bedre bygninger med dagslys og frisk luft gjennem taket. Produktporteføljen består av et bredt sortiment av takvinduer og vinduer for flate tak. I tillegg tilbyr VELUX Gruppen ulike typer solskjerming og dekorasjon, rulleskodder, innbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen som har produksjonsselskaper i 11 land og salgsselskaper i nesten 40 land, eier globalt et av de sterkeste brands i byggevareindustrien og selger sine produkter i nesten hele verden. Det er ca 10.000 ansatte, derav 15 i Norge. VELUX Gruppen har hovedkontor i Hørsholm nord for København og produkssjon-, administrasjon- og utviklingsavdelinger fordelt i hele Danmark. VELUX Gruppen er eid av VKR Holding A/S, et fonds- og familieeid aksjeselskap. Du kan lese mere på velux.no.