01
Oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Ny designpris utfordrer designstudenter

VELUX Gruppen lanserer VELUX International Design Award med sikte på å finne morgendagens trender og talenter.

Hensikten er også å finne nye kreative løsninger til solskjerming i takvinduer. Designstudenter fra mer enn 20 europeiske land inviteres til å delta i konkurransen som avsluttes i mai 2014.

Hvordan skal framtidens løsninger se ut? VELUX International Design Award 2014 utfordrer designstudenter til å utforske og finne nye løsninger og design til erstatning for dagens solskjerming, gardiner, rullegardiner og markiser til takvinduer.Om hensikten er å hindre innsyn eller å begrense sollyset gjennom takvinduene vil ulike behov ha behov for ulike løsninger. Gjennom konkurransen skal studentene anspores til å utforske temaet ”Innovation by Experiments” og slik tenke ut framtidens løsninger og revurdere dagens kunnskap og innsikt. Slik skal de beste løsningene for framtiden finnes.Utformingen av disse løsningene knytter oss til omgivelsene eller kan stenge omverdenen ute. Designprisen vil derfor belønne løsninger med potensial til å skape en reell forskjell i folks liv.

Anerkjente designere i juryenKonkurransebidragene blir vurdert av en jury bestående av internasjonalt anerkjente designere. Den er satt sammen for å finne en balanse mellom kvalitet, mangfold og geografisk fordeling. Medlemmene av juryen er intiativtakeren til Red Dot Award, proffesor dr Peter Zec, den nederlandske tekstildesigneren Petra Blaisse og den dansk-italienske møbeldesignduoen Gamfratesi.

Konkurransebidragene velges ut etter fire kriterier – innovasjon, livskvalitet, bærekraft og markedspotensial.

Førstepremie på 6000 euroVinneren av designkonkurransen mottar 6000 euro under en seremoni i mai 2014. Nummer to i konkurransen vil få 2500 euro og alle designforslagene vil bli omtalt i en nettutstilling.Deltakerne får mulighet til å dele sine ideer i et sosialt medium hvor alle kan stemme på sin favoritt. Vinneren her får en premie på 1500 euro.

En gylden mulighet for designstudenterVELUX Gruppen står bak dette initiativet, som er en unik mulighet for designstudenter til å delta i produktutviklingen.  Dette er senest uttrykt gjennom samarbeidet med den verdensberømte designeren Karim Rashid. Solskjermingsindustrien har de senere årene utviklet både bruk av tekstiler og produksjonsmetoder. Dette åpner mange nye muligheter designstudentene kan være med å påvirke.

– Mange designstudenter vil være blant morgendagens trendsetter. Vårt mål er å finne den mest begavede og kanskje gi en designer en sjanse til å påvirke framtiden i denne industrien. Designprisen er en alternativ måte å arbeide med innovasjon og produktutvikling. Vi gleder oss til å se hvordan unge, kreative designere tenker at framtidens solskjermingsprodukter skal se ut, sier Kent Holm, direktør for dekorasjon og solskjerming i VELUX Gruppen.

Deltakerne må registrere seg senest 31. desember 2013 på designaward.velux.com Konkurransebidragene må leveres senest 31. mars 2014.

Nærmere opplysninger om VELUX International Design Award:Kathrine Westmann, pressesjef, VELUX Group +4523815595

Internasjonalt pressesenter:Se og last ned de nyeste videoene, bilder og pressemateriell fra VELUX Media Centre på press.velux.comFølg oss gjerne på twitter.com/velux og facebook.com/velux og VELUX International Design Award på designaward.velux.com og

designaward.velux.com/community

 
 

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaper bedre bygninger med dagslys og frisk luft gjennem taket. Produktporteføljen består av et bredt sortiment av takvinduer og vinduer for flate tak. I tillegg tilbyr VELUX Gruppen ulike typer solskjerming og dekorasjon, rulleskodder, innbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen som har produksjonsselskaper i 11 land og salgsselskaper i nesten 40 land, eier globalt et av de sterkeste brands i byggevareindustrien og selger sine produkter i nesten hele verden. Det er ca 10.000 ansatte, derav 15 i Norge. VELUX Gruppen har hovedkontor i Hørsholm nord for København og produkssjon-, administrasjon- og utviklingsavdelinger fordelt i hele Danmark. VELUX Gruppen er eid av VKR Holding A/S, et fonds- og familieeid aksjeselskap. Du kan lese mere på velux.no.