07
Juli
2016
|
08:59
Europe/Amsterdam

Ti regionale vinnere av International VELUX Award har blitt plukket ut!

Sammendrag

International VELUX award 2016 utfordrer arkitektstudenter til benytte dagslys som kilde til energi, lys og liv.

Tidligere denne uken møttes den internasjonale juryen i København over 2 dager, her plukket de ut ti inspirerende dagslys prosjekter som regionale vinnere.

De ti regionale vinnerne gjorde studier og viste en stor grad av forståelse for hvordan dagslys er viktig for arkitektur og hvordan dagslys kan skape rom. De integrerte kreative dagslys løsninger i by og i urbane strøk, de hensyntok naturen, og sosialt samvær. De jobbet med mange aspekter i sine prosjekter, fra åndelighet til hvordan dagslys kan gjøres konkret for blinde.

“Vi ønsker å få studentene til å eksperimentere og se på aspekter av dagslys, og vi blir overasket hver gang, fordi de faktisk søker etter nye relasjoner med dagslys - gjennom nysgjerrighet, eksperimentering, modellbygging og innovasjon ", sier Per Arnold Andersen, leder av International VELUX Award.

De fem regionale vinnerne av dagslys i bygninger var:

Afrika: Shelter.Light av Fatai Osundiji, Emmanuel Ayoloto, Nigeria

Amerika: No parking..Let there be light av Enzo Piero Vergara Vaccia, Chile

Asia & Oseania. REDISTRIBUTION OF LIGHT av Kwang Hoon Lee, Hyuk Sung Kwon, Yu Min Park, Republic of Korea

Øst-Europa og Midt-Østen: Light Scattering Window av Kamil Głowacki, Marta Sowińska, Łukasz Gąska, Poland

Vest Europa: Ceremonial Room Copenhagen av Eskild Pedersen, Denmark

De fem regionale vinnerne av dagslys studier var:

Afrika. Light and Shadow av Ahmed Zorgui, Ala Eddin Noumi, Tunesia

Amerika. Automated Blind Study av Amir Nezamdoost, Alen Mahic, Malak Modaresnezhad, USA

Asia & Oseania: Light for the blind av Jiafeng Li, Chenlu Wang, Guiding Yao, Jiebei Yang, Lushan Ao, Xiaoqi Chen and Jiawen Li, China

Øst-Europa og Midt-Østen. A quenchless light av Anna Andronova, Russia

Vest Europa: Hammershøi's Grammar av Nicholas Shurey, Denmark

Med nesten 600 innsendte prosjekter fra 57 land, viste konkurransen en kreativ utforskning av temaet dagslys fra fremtidens ledende arkitekter. De regionale vinnerne av International VELUX Award for arkitektstudenter vil nå vise sine prosjekter i en konkurranse om to sammenlagtpremier på World Architecture Festival i Berlin 18. November 2016. Seremonien vil bli strimet på iva.velux.com

Jury møte tidligere denne uken

Juryen ved: Omar Gandhi, Christine Murray, Zbigniew Reszka, Francesco Veenstra og Per Arnold Andersen møttes fra 27 – 28 juni i København for å gå gjennom de nesten 600 innsendte prosjektene fra 57 land, og på slutten av dag 2 ble de enige om de 10 regionale vinnerne.

“Vi er virkelig inspirert av de grundige dagslys studiene studenter fra rundt om i verden har utført. Prisens hensikt er å inspirere studenter til å jobbe med dagslys, og årets innleverte prosjekter viser stor innsikt i sosiale, sosiologiske og de miljømessige dimensjonene ved dagslys,” sier Per Arnold Andersen fra VELUX Group.

Light of Tomorrow

Det overordnede temaet for den International VELUX Award 2016 er Light of Tomorrow. Prisens formål er å inspirere arkitektstudenter til å vurdere hvordan du bruker sollys og dagslys som en hovedkilde for energi og lys, og hvordan sikre helse og trivsel for folk som jobber og bor i bygninger.

 

Om VELUX Gruppen

I 75 år har VELUX Group skapt et bedre bomiljø for folk rundt om i verden; ved å gjøre mest mulig ut av dagslys og frisk luft gjennom taket. Vårt produkt program omfatter takvinduer og overlys moduler, samt en rekke dekorative solskjermingsprodukter, rulleskodder, installasjonsløsninger og intelligente hjem løsninger. Disse produktene bidrar til å sikre et sunt og bærekraftig inneklima, for arbeid og læring, for lek og glede. Vi jobber globalt – med salg og produksjon i mer enn 40 land og med rundt 9500 ansatte på verdensbasis. VELUX Group eies av VKR Holding A/S, et aksjeselskap heleid av stiftelser og familie. For mer informasjon, besøk www.velux.com.