01
Mars
2016
|
12:00
Europe/Amsterdam

TV uten fjernkontroll? Takvindu med fjernkontroll

Like selvfølgelig som elektrisk vindu i bilen, er elektrisk betjening av takvinduene. Eller, kan du tenke deg en TV uten fjernkontroll?

Vi omgir oss med mye automatikk i dagliglivet. Hvorfor ikke også automatisere luftingen? spør direktør Torgeir Øverås i Velux Norge AS.
For de fleste er det helt uaktuelt å ha en TV uten fjernkontroll, og de fleste biler har elektriske vindusheiser. Hvorfor ikke unne seg denne komforten også hjemme?

Det handler ikke bare om å ikke gidde å reise seg opp, men å utnytte teknikken til å skape et bedre inneklima med regelmessig og programmerbar lufting.

Våre takvinduer i Integra-serien har disse mulighetene, fremhever Øverås. Med en kontrollpad kan Velux takvinduer fjernstyres, men også programmeres til å åpne og lukke vinduene til bestemte tider. Det er brukernes valg, men det kan være lurt å ta hensyn til himmelretninger og solforhold når automatisk lufting planlegges.

Det gjelder å utnytte solvarmen når det er mulig og å ventilere når det er nødvendig. Dette endrer seg gjennom døgnet og brukerne kan utnytte og spare energi på en effektiv måte om de lar takvinduene lufte av seg selv, forteller Øverås.

Velux Integra sørger for at alt skjer av seg selv. Eller på din kommando. Takvinduene kan opptre i grupper eller som enkeltstående. Det er nesten ingen grenser for hva du kan programmere Velux takvinduer til å gjøre. En lukk alle vinduer-funksjon er også kjekk å ha. På skjermen kan brukeren se om vinduene faktisk blir lukket eller om noe hindrer at de lukkes. Og om det begynner å regne, sørger en regnsensor for at vinduet lukkes og fortsetter luftingen gjennom vinduets lufteklaff.

De fleste solskjermingsproduktene kan også fjernstyres når de er montert på et Velux takvindu i Integra-serien. Programmet kan til og med ta hensyn til utetemperaturen.

Dersom takvinduet befinner seg et sted hvor det er vanskelig å få fram strømkabler finnes også soldrevne varianter. Alt ligger til rette for en enkel hverdag med moderne, fjernstyrt friskluft med et godt inneklima som resultat. 

 

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaper bedre bygninger med dagslys og frisk luft gjennem taket. Produktporteføljen består av et bredt sortiment av takvinduer og vinduer for flate tak. I tillegg tilbyr VELUX Gruppen ulike typer solskjerming og dekorasjon, rulleskodder, innbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen som har produksjonsselskaper i 11 land og salgsselskaper i nesten 40 land, eier globalt et av de sterkeste brands i byggevareindustrien og selger sine produkter i nesten hele verden. Det er ca 10.000 ansatte, derav 15 i Norge. VELUX Gruppen har hovedkontor i Hørsholm nord for København og produkssjon-, administrasjon- og utviklingsavdelinger fordelt i hele Danmark. VELUX Gruppen er eid av VKR Holding A/S, et fonds- og familieeid aksjeselskap. Du kan lese mere på velux.no.